Lista: Dessa 11 Olika Personlighetstyper Tar Bantningspiller & Tabletter

Har du någonsin funderat på varför hyllorna i affären är så proppfulla med bantningspiller och bantningstabletter? Det verkar finnas ett piller för allt! Det finns fettförbrännare, aptithämmare, metabolismökare – vad du än kan komma på, så finns det ett piller för det!

I denna guide ska vi prata om:

 • De olika personlighetstyperna som använder bantningspiller
 • Kategorier som du själv kanske passar in i
 • Varför folk köper bantningspiller, och varför bantningspillertillverkarna fortsätter att fylla på med nya produkter!

Vill du ha en lite rolig stund? Låt oss titta på de X olika personlighetstyperna som köper bantningspiller!

1. Gymmonstren

Dessa går till gymmet varje dag – ibland två gånger om dagen – och tillbringar timmar där! Faktum är att det är mer sannolikt att man stöter på dem på gymmet än på jobbet eller hemma med familjen. Träningen är bara så viktig för dem.

Gymmonstren kan delas upp i några underkategorier. Vi har köttarna, som bara lyfter och lyfter tills deras hud ser så uttänjd ut att den kommer spricka. Du vet – de där som man kan se venerna poppa ut genom skinnet på. Dessa kan vara tävlingslyftare, eller så kanske de bara gillar hur de ser ut när de består av mer muskler än någonting annat. Hur som helst älskar de sina bantningstabletter, oavsett om dessa piller funkar eller inte.

Sedan har vi gymråttorna. Det kan vara hemmafruar, troféfruar eller folk som bara går till gymmet för den sociala biten. Du hittar dem på löpbandet, sedan vid smoothiebaren. Var de än är, håller de tillskotten i högsta hugg. De kanske inte kan säga vad de är bra för, men de såg dem på Dr. Oz, så de är sålda!

Slutligen har vi bantarna. Dessa människor letar efter en lösning som ska hjälpa dem kicka igång – eller behålla – sin viktminskning. De har mål, och de letar efter en produkt som kan hjälpa dem nå dessa mål.

Låter någon av dem som dig? I så fall är det inget fel med att ta bantningspiller! Kom bara ihåg:

 • Håll dig på den säkra sidan – hör med din doktor innan du börjar med någon bantningstablett.
 • Var medveten om vad du tar – säkerställ att du har kvalitetsprodukter utan konstiga komponenter
 • Var realistisk – kom ihåg att inget piller på egen hand kan hjälpa dig nå dina Gymmonster-mål

2. Mirakelsökarna

Nästa grupp människor som tar bantningstabletter och bantningspiller är Mirakelsökarna. Dessa människor tror att “allt sitter i pillret… ” Ät vad du vill, träna inte – det är lugnt! Det går att gå ner i vikt bara genom att ta den senaste trendens bantningspiller!

Missförstå oss inte. Dessa människor är inte korkade. Faktum är att många är välutbildade men helt enkelt bara för upptagna för att träna, eller reser så mycket att det är opraktiskt eller väldigt svårt att träna och äta nyttigt.

Mirakelsökarna är dock inte alltid jätteupptagna. Sanningen gör ont: ibland är de helt enkelt bara mindre motiverade än andra. De tror att (återigen) eftersom en tv-läkare eller någon de sett på tv sagt att ett visst bantningspiller eller viss bantningstablett kan hjälpa dem gå ner i vikt, är detta allt de behöver göra. Ta ett piller och BAM! Succé över en natt.

Så klart vet du att det inte funkar så. Inget bantningspiller funkar utan ordentlig kost och träning, inte ens om det är receptbelagt. Undantaget skulle eventuellt kunna vara olagliga piller, men det vill vi inte blanda oss med, eller hur?

Om du är en Mirakelsökare, är det dags att hitta en ny strategi. Det finns inte något piller på denna planet som kan göra att du går ner i vikt utan att du gör en ärlig ansträngning samtidigt. Om du känner att ett visst bantningspiller är det rätta för dig, använd då detta piller som en påminnelse om att hålla dig på banan med din nyttiga kost och, efter att du tagit det, ta en promenad. Tro oss – du kommer lyckas mycket bättre på det sättet!

 • Mirakelsökare är de som tror att ett bantningspiller kan vara ett allomfattande botemedel
 • Dessa människor kan vara sådana som är väldigt upptagna eller så kanske de bara är missledda
 • Det finns inget piller, ens receptbelagt, som fungerar till 100% utan bra kost och träning

3. Tillskottssamlaren

Någon gång i framtiden kommer antropologer att öppna dörren Tillskottssamlaren och klia sig i huvudet. Tillskottssamlaren är som den moderna museiintendenten för alla piller som finns på marknaden. Vetenskapsmän kommer att titta in i medicinskåpen hemma hos dessa människor och förundras över alla olika kombinationer av växter och örter, kemikalier och andra “grejer” som folk en gång i tiden brukade använda för att gå ner i vikt.

Tillskottssamlaren gick tyvärr inte ner ett kilo i vikt med sina bantningspiller eller bantningstabletter. Det är för att han gick till tillskottsbutiken med goda avsikter, köpte de piller han sett i reklamen (eller de med den snyggaste förpackningen), sedan köpte hem dem och aldrig använde dem.

Detta liknar personen som använder löpbandet som en klädhängare. Tillskottssamlaren är helt inställd på att gå ner i vikt och ta de där pillren! Men han kommer sig aldrig för att göra det.

Om du är en Tillskottssamlare, vet du var problemet ligger! Det är okej att experimentera med olika sorters bantningstabletter, men de kommer inte att hjälpa dig på något sätt om du inte tar dem! Så sätt en timer på telefonen, eller ställ pillerburken bredvid tandborsten. Att komma ihåg att ta tillskotten är det första steget som Samlaren måste ta.

 • Tillskottssamlare har goda avsikter, men har svårt att fullfölja sina planer
 • Dessa personer köper bantningstabletter men tar dem sedan aldrig
 • Om du är en Tillskottssamlare, kom på ett sätt att påminna dig själv att ta dina tabletter varje dag

4. Tjocka Personer

Ja, den här är ju ganska uppenbar, och det är också ett brett ämne. Javisst, Tjocka personer tar bantningspiller. Men det finns en mängd olika anledningar till varför de gör det, och det finns också många olika metoder de använder sig av för att ta viktminskningstillskott.

Inte alla som tar bantningspiller är tjocka. Inte alls. Detta bevisar vi med den här artikeln. Men det finns, så klart, många människor som är tjocka och verkligen vill gå ner i vikt som försöker att snabba på sin viktminskning genom att använda piller.

Med detta sagt, så finns det Tjocka personer som inte tränar. Det finns Tjocka personer som inte äter bra. Det finns Tjocka personer som samlar på tillskott. Det finns Tjocka personer som tror att bantningstabletter är mirakel.

Om du är en Tjock person som verkligen försöker gå ner i vikt, är det helt okej att ta något bantningspiller! Vi rekommenderar dock att du först pratar med din doktor eller en nutritionist om en förändring av din livsstil, och sedan kan du också tillföra en bantningstablett som ett tillägg till din vardagliga rutin.

 • Tjocka personer tar viktminskningstillskott för att de faktiskt försöker gå ner i vikt
 • Tjocka personer som tar dessa piller kan sorteras in i vilken som helst av de här kategorierna
 • Om du försöker gå ner i vikt med bantningstabletter, rekommenderar vi att du först pratar med din doktor om livsstilsförändringar

5. Skogsmänniskorna

Vad är en Skogsmänniska, frågar du? Ja, detta är de som hatar gymmet. De tar sig hellre ut på helgerna och vandrar i skogen, eller tar promenader efter jobbet, eller hyr en roddbåt varannan lördag. De är inte lata människor, inte alls! Men de får bara inte tillräckligt med träning för att gå ner så mycket som de skulle vilja för att nå sina mål.

Det är lätt för en Skogsmänniska att bli missmodig och vända sig till bantningspiller och bantningstabletter. Trots allt så är de ju inte inaktiva – det tar sig ut när de har möjlighet, och de rör på sig – ibland så mycket att de har ont i hela kroppen dagen efter! Men det är bara inte tillräckligt. Det rekommenderas att vuxna får minst 150 minuters måttlig träning varje vecka, så den där 30-minuterspromenaden är inte tillräckligt för att hjälpa till att sköta vikten.

Om du är en Skogsmänniska, är du på rätt spår! Och du behöver inte gå på något gym för att komma i form, din fysiska aktivitet och din hälsosamma kostplan kommer ta dig dit. Allt du behöver göra är att öka din fysiska aktivitet, och du kan gärna prova på en bantningstablett för att snabbare nå dina resultat. Sätt kroppen i rörelse – riktigt i rörelse – oftare, och du kommer att se bättre resultat snabbare än du anar.

 • Skogsmänniskor hatar gymmet, och tränar hellre utomhus
 • Skogsmänniskor får inte tillräckligt med träning, vilket hindrar dem att nå sina bantningsmål
 • Om du är en Skogsmänniska, jättebra! Bara öka din fysiska aktivitet lite grann, och du kommer att se resultat på nolltid!

6. Helgkrigaren

Helgkrigaren är ganska lik Skogsmänniskan, men Krigaren har inget emot gymmet. Att gå på gymmet eller fitnessklubben är snarare ett av hans föredragna sätt att slappna av på. Men tyvärr kommer andra saker i vägen. Han har familj och ett heltidsjobb. Han är trött vid slutet på dagen och gymmet är då det sista han tänker på.

Så Helgkrigaren tvingar sig själv till sin gräns på helgerna. Lördagar och söndagar hittar man honom på gymmet, där han spelar basket med kompisarna, eller spöar någon på squashbanan. Men liksom med Skogsmänniskan, är detta inte tillräckligt. Han kan inte förvänta sig att bara ge järnet på helgerna, och sedan ingenting under veckorna!

Så Helgkrigarens misslyckade bantningsförsök gör honom frustrerad. Detta gör att han vänder sig till bantningstabletter för att hjälpa honom nå sitt mål för optimal kondition och viktminskning, när han i själva verket bara borde lägga in några träningspass under veckorna.

Om du är en Helgkrigare, ta och släpa dig till gymmet! Om du vill, köp gärna den där träningsutrustningen som du har tittat på, och installera den hemma hos dig. Du har motivationen och energin – du behöver bara tillfället. Så se gärna till att göra det enkelt för dig att träna, så att du kan nå dina mål.

 • Helgkrigare har oftast dåligt med tid
 • De tränar hårt under helgerna, men får ingen träning under veckorna
 • Om du är en Helgkrigare, unna dig själv möjligheten att träna under veckorna

7. Den Ombytliga Innebantaren

Den Ombytliga Innebantaren är nästa personlighetstyp som tar bantningstabletter. Vi snuddade vid dessa i vår kategori för Gymmonster, men den största delen av tiden bryr sig dessa människor inte om gymmet över huvud taget. De förlitar sig inte nödvändigtvis på bantningspiller för att gå ner i vikt – och en stor del av tiden ligger de i spannet för normalt BMI och behöver inte ens gå ner i vikt.

Så varför tar den Ombytliga Innebantaren viktminskningstillskott? För att det är det som är “inne”. De läser i ett magasin eller ser på tv att ett nytt piller eller en ny bantningsplan är på modet, så de hoppar på tåget, oavsett om de vet vad pillret gör eller inte.

Behöver du ett exempel på folk som hoppat på tåg? Ett ord: acaibär. Eller de som tror att de kommer gå ner i vikt eller på något sätt bli hälsosammare genom att äta glutenfritt. Folk. Har du inte celiaki, gör gluten dig ingen skada.

Detsamma gäller folk som ser reklam för de senaste och bästa bantningspillren, och bara måste testa dem. Dessa tillskott är ibland kemiska och ibland växtbaserade, men oavsett spelar det ingen roll för den Ombytliga Innebantaren, som tar dem utan någon verklig anledning alls, vilket gör att de är rätt verkningslösa.

Om du är en Ombytlig Innebantare, ta kontroll över medicinskåpet. Om du inte försöker gå ner i vikt, håll dig till tillskott som tillför någonting positivt till din hälsa. En gammal hederlig multivitamin och en järntablett är ett bättre tillskott till din dagliga rutin än ett bantningspiller som du köpt bara för att din kompis sagt att det var coolt.

 • Ombytliga Innebantare tar populära bantningspiller oavsett om de behöver det eller inte
 • Dessa människor vet ibland inte ens vad pillren innehåller eller vilken effekt de har
 • Om du är en av dessa typer, ta tillbaka kontrollen över ditt medicinskåp och bara ta en multivitamin

8. Den Energiberoende

Nej, vi pratar inte om olja och kol. Vi talar om människor som kroniskt är utan energi och känner sig trötta genom hela dagen. Många bantningstabletter och -piller är framtagna för att öka metabolismen, och i vissa fall innebär det en energiboost för pillerbrukaren. Detta kan vara en bra effekt, när man drar nytta av den på rätt sätt.

Men de som är Energiberoende går ett steg längre och tar bantningstabletter endast för den energi de ger. Även om det inte egentligen är något fel med det, skulle vi ändå vilja lägga in ett varningens ord här.

Om du är en Energiberoende pillerbrukare, tala med din läkare. Det finns väldigt många människor som lider av utmattning och brist på energi på grund av något bakomliggande problem med hälsan. Det kan vara järnbrist, eller så kan det röra sig om någonting mer allvarligt.

Om du förlitar dig på bantningspiller för att få energi, försök att ligga steget före: se till att du får lite träning. Du känner inte för det just nu, men det kommer att hjälpa dig, vi lovar! Börja äta mer naturliga livsmedel, och ta också en diskussion med din läkare så snart du kan för att utesluta eventuell sjukdom.

 • Energiberoende älskar energikicken de får av bantningspiller och bantningstabletter
 • Om detta låter som dig, tala med din läkare för att utesluta eventuella bakomliggande sjukdomar eller andra hälsoproblem
 • Du kan få energi på ett naturligt sätt genom att börja äta nyttigare och få mer träning

9. Kändisar

Vi måste ge en applåd till Kändisarna. De går igenom mycket, och är alltid offentliga. Man kan verkligen föreställa sig att de lätt kan känna sig tvungna att hålla en viss vikt eller se ut på ett visst sätt. I detta avseende, är det förståeligt att de vänder sig till bantningspiller som stöd.

Det finns också de Kändisar som får betalt för att göra reklam för vissa bantningstabletter och -piller. De kanske inte nödvändigtvis behöver dessa piller, men tillverkarna behöver att de tar dem! För när den där vrålsnygga blondinen säger att hon håller sig i form genom att ta piller X, är det mer sannolikt att du också kommer vilja testa på det, eller hur?

Du är antagligen inte Kändis-personlighetstypen, men vi kände att vi borde lägga till denna kategori av pillerbrukare i vår lista. Om inte för någon annan anledning, så för att visa dig att det verkligen finns folk där ute som tar bantningspiller för andra orsaker än att gå ner i vikt.

 • Kändisar tar ibland bantningspiller trots att de inte behöver gå ner i vikt
 • Många Kändisar gör reklam, och ibland är detta reklam för bantningspiller
 • Du är antagligen ingen Kändis, men var aktsam på grupptryck eller reklampåverkan som kan göra så att du tar piller i onödan

10. Överätaren

Okej, det är fler människor som passar in i denna kategori än som skulle erkänna det. Överätare finns överallt, i alla länder, och i alla åldrar och storlekar. Överätaren är inte nödvändigtvis en hetsätare, men ibland händer detta också. Det finns Överätare som utan problem kan svälja ner en dubbelburgare med ost, en stor pommes frites och jättecola i ett nafs.

Men vissa Överätare är mindre uppenbara. De äter inte alltid för mycket mat, eller för stora portioner. Det kan vara de som småäter, de som äter fel typ av mat, eller så kan det vara de som helt enkelt bara inte vet skillnaden mellan dåliga och nyttiga livsmedel.

Liknande så finns det Överätare på grund av brist på tillgång till hälsosam, näringsrik mat. Detta är tyvärr en sanning för en del. I vissa delar av världen är det helt enkelt bara lättare att få tag på en burk med bantningspiller än att ha råd med naturliga, obearbetade livsmedel som ger näring till hela kroppen och håller den frisk. De kanske inte har tillgång till transport, pengar eller ett bra utbud av oprocessade livsmedel.

Å andra sidan är Överätarna ibland bara naiva. De kanske inte förstår varifrån kilona på kroppen kommer ifrån, så de motverkar viktökningen med bantningstabletter. Om du misstänker att du tillhör denna kategori, är det en bra idé att du tar en pratstund med din doktor eller vårdcentralen för att hitta lösningar som passar din livsstil.

 • Överätaren äter för mycket dåliga livsmedel, vilket orsakar viktökning
 • Inte alla Överätare äter avsiktligen för mycket mat, eller hetsäter
 • Om du tror att du passar in i denna grupp, tala med en doktor!

11. Den Sammanbitna och Beslutsamma

Den sista kategorin människor som använder bantningspiller och -tabletter är de Sammanbitna och Beslutsamma. Dessa individer vill gå ner i vikt, och de är seriösa i sina försök och metoder. De har pratat med sin läkare eller en dietist om hälsosamma livsstilsval. De kanske har pratat med eller träffat personliga tränare för att lära sig vad som är den bästa träningen för dem.

De Sammanbitna och Beslutsamma tar bantningstabletter på det vis de är ämnade att tas: som tillskott. De förstår att bantningspiller inte är mirakelpiller, och att kost och träning är grundläggande för både viktminskning och ett friskt liv.

Om detta låter som du, toppen! Du är på rätt spår, så fortsätt bara! När de används korrekt, kan bantningspiller och bantningstabletter vara hjälpsamma och hälsosamma tillägg till dina dagliga ansträngningar att gå ner i vikt eller behålla vikten.

Har du inte provat på att ta bantningspiller ännu? Rådfråga din läkare om vad som rekommenderas för dig baserat på din hälsa och eventuella mediciner du tar. Bli sedan Sammanbiten och Beslutsam att gå ner i vikt med hjälp av något tillskott!

 • De Sammanbitna och Beslutsamma har lärt sig vad som är korrekt och hälsosam viktminskning
 • Dessa människor använder bantningspiller som ett tillägg till en hälsosam livsstil
 • Sammanbiten och Beslutsam är vad du borde sträva efter – en hälsosam balans mellan kost, aktivitet och tillskott

Slutsats

Det finns hur många olika sorters bantningspiller som helst, och precis lika många sorters människor som tar dem! Vissa pillerbrukare tar bantningstabletter av de rätta anledningarna, medan andra inte är lika pålästa. Se till att du kombinerar dina bantningstabletter med en hälsosam dos träning och nyttig mat, eftersom de är framtagna för att fungera ihop med en sund livsstil!