Guide: Bli av med fett i ansiktet – “14 enkla saker”

Får ditt ansikte dig att se fetare ut än vad du egentligen är? Vill du bli av med fett i ansiktet samtidigt som du inte är säker på hur du ska börja? Vill du gå ner i fett överallt så att du får ett magert ansikte? Då har vi bra nyheter! Den här guiden är för dig! I den här artikeln kommer vi att prata om:

 • Enkla saker du kan göra för att få ditt ansikte att se smalare ut – direkt!
 • Hur man tappar fett överallt så att ansiktet blir tunnare
 • Specifika sätt för hur du kan rikta in dig på fettet i ansiktet

Är du redo att få ett mejslat, starkare utseende? Så här tappar du fett i ansiktet.

1. Håll dig hydratiserad

Det låter kanske kontraintuitiv, men när du dricker mer vatten är det mindre troligt att du behåller vätskor. Vatten fungerar som ett diuretikum så att överskott av vätskor kan spolas ut. Experter rekommenderar att du dricker cirka fyra till sex glas vatten om dagen, men det kanske inte räcker för dig.

Om du har vissa hälsotillstånd kan du behöva dricka mer än fyra till sex glas vatten. Vissa mediciner kan också göra att du behöver mer vatten. Och om du tenderar att äta mycket salt mat kommer du definitivt att behöva mer vatten.

Vatten är inte bara bra för att du ska se ut som om du har ett magert ansikte heller. Du kommer att förlora fett med vatten, men du kommer också att:

 • Få förbättrad matsmältning
 • Absorbera vitaminer lättare
 • Hålla din kroppstemperatur reglerad under dagen
 • Ha friskare organ, som din lever och dina njurar
 • Uppleva bättre tarmhälsa

Fördelarna med vatten går långt utöver att bara förlora fett, så se till att du dricker det. Bär en vattenflaska från från BPA eller i rostfritt stål med dig hela dagen. Botten upp!

2. Bär rätt kläder

Om du bär hög krage och polokrage, gör du dig själv en björntjänst. Du kan skapa en illusion av ett magert ansikte genom att hålla fast vid lägre skurna toppar och v-krage. Mörka färger fungerar bäst, så håll dig till svart, grått och blått. Och om du insisterar på att bära ränder, se till att de är vertikala.

Män, allt detta gäller för er också! Du kanske kan bära en v-krage, men om du föredrar att inte göra det, välj skräddarsydda kostymer och skjortor som är smickrande för din figur. Mörka färger är också bäst för dig, så välj din garderob därefter.

Du kan också bära tillbehör för att det ska se ut som att du har tappat fett i ansiktet. Hängande örhängen och hattar med en hög krona är fantastiska tillbehör för dig. Och dina tillbehör behöver inte bara vara saker du bär. Tänk på färgtoner i håret och en smickrande frisyr för att ge dig ett smalt ansikte.

3.Smink är din kompis

Oavsett om du är en man eller en kvinna kan du använda smink för att ge dig ett smalt ansikte. Män, ni kanske inte vill använda saker som eyeliner eller mascara, men det finns andra verktyg som får er att se snyggare ut medan ni tappar fett i ansiktet.

 • BB-kräm eller foundation hjälper till att jämna din hudton och ge dig en renare look.
 • Rouge och konturpulver eller kräm kan användas för att accentuera dina kindben och för att få näsan att se tunnare ut.
 • Ögonskugga, eyeliner och mascara kan få dina ögon att synas mer. Ju större ögonen ser ut, desto tunnare kommer ditt ansikte att se ut.
 • Använd en penna för att båga ögonbrynen för att få ett smalt utseende i ansiktet.

Om du inte vet hur du använder smink, kolla bara YouTube! Du hittar tusentals videokurser om hur du väljer och använder kosmetika oavsett om du är man eller kvinna.

4. Ta en ansiktsmassage

Ja, du kan göra det. När du bokar en ansiktsmassage kommer du inte bara att slappna av, du får också ett utseende av ett smalt ansikte.

En ansiktsmassage kan hjälpa dig att förbättra din cirkulation, vilket kommer att ge din hud ett generellt friskare utseende. Massage kan också hjälpa att få ett ansikte som ser ut som att det inte har rynkor, så att du ser yngre ut. Det finns andra fördelar också, inklusive:

 • Minskad frekvens av huvudvärk
 • Mindre akne, inklusive hudormar
 • En minskning av symtom på stockning
 • Mindre framträdande påsar under ögonen

Dessutom känns det helt enkelt fantastiskt. Du behöver inte nödvändigtvis gå till en terapeut eller spa för att få en ansiktsmassage. Istället kan du få en icke-komedogen ansiktsolja och göra det själv.

5. Ta fettbrännande tillskott

Det bästa sättet att få ett magert ansikte är att faktiskt tappa fett. Du kan naturligtvis göra det genom kost och träning, men om du behöver ett extra uppsving, överväg viktminskningstillskott. Innan du gör det bör du prata med din läkare. Viktminskningstillskott kan ha biverkningar, och om du inte är i perfekt hälsa kan de faktiskt göra mer skada än nytta.

Det finns många typer av viktminskningstillskott som ger dig ett smalt ansikte. Du kan välja mellan:

 • Appetitdämpande medel
 • Fettförbrännare
 • Fettblockerare
 • Vitaminer
 • De som ökar ämnesomsättningen

Återigen, prata med din läkare om vad som är bäst för din livsstil och din hälsa.

6. Arbeta med ansiktsmusklerna

Ja, du kan träna och göra yoga – för ditt ansikte. Både män och kvinnor kan få ett yngre, smalt ansikte när de tränar ansiktsmusklerna. Det finns övningar som fungerar för dina kinder, musklerna runt ögonen, din nacke och din panna. Behöver du lite vägledning? Leta bara upp det online!

Att träna ditt ansikte är förmodligen något du vill göra hemma på egen hand. Du kommer att göra några udda ansiktsuttryck, och kommer förmodligen att känna dig löjlig om du gör dessa övningar framför andra. Men de fungerar! Gör det till en poäng att träna ditt ansikte tre till fem gånger varje vecka. Det bör ta cirka 20 minuter.

7. Gå ner i vikt

Ja du läste rätt. Du kommer verkligen inte tappa fett och få ett smalt ansikte om du inte tappar fett över hela kroppen. Du kommer att behöva ändra din livsstil, dina matvanor och din träningsrutin. Med andra ord kommer du att behöva arbeta.

Att gå ner i vikt är inte alltid det enklaste i världen att göra. Det kräver beslutsamhet och hårt arbete, men vi vet att du kan göra det! Du kan prata med din läkare, en personlig tränare eller en dietist för att hjälpa dig att nå din mål för hälsa, viktminskning och fitness.

När du tappar fett i ansiktet märker du kanske att du har överflödigt hud som typ “hänger”. Du kan prata med din läkare om vilka alternativ du har för att minska detta. Träning i ansiktsmusklerna kan hjälpa, och det kan även massage. I extrema fall har framgångshistorier för viktminskning krävt operation för att minska den extra huden.

Det bör i alla fall sägas att det är självklart att gå ner i vikt överallt är det bästa sättet att gå ner i fett i ansiktet. Gör det försiktigt och säkert, så kommer du att älska resultaten!

 

8. Stå rakt upp

Din hållning, tro det eller ej, kan göra en enorm skillnad i hur magert ditt ansikte ser ut. Stå upp rakt och huka dig inte. Håll hakan uppe och titta rakt fram medan du går. När du använder bra hållning kommer inte din “dubbelhaka” och ditt halsfett att synas lika mycket.

Detsamma gäller när du sitter! Oavsett om du kör din bil eller sitter vid skrivbordet på jobbet, håll koll på din hållning. Fäll inte i fällan att koppla av för mycket – håll ryggen upprätt och i linje.

När du använder bra hållning kommer du att må bättre. Du kommer automatiskt att känna dig mer säker och hela kroppen ser bättre ut. Dina överflödiga “krusningar” viks inte över varandra och du ser snyggare ut än vad du faktiskt är. Dessutom kommer det självförtroendet också att synas av andra! Lita på oss – de kommer att märka det!

9. Kolla ditt hår

Nu kommer din frisyr att se annorlunda beroende på vem du är. Om du till exempel har naturligt vågigt eller lockigt hår finns det stilar som kommer att se bättre på dig än de kommer på en person med rakt hår. Det bästa sättet är att prata med en stylist.

Din stylist kan rekommendera en frisyr för dig som kommer att komplettera ditt ansikte. Om du även byter del i håret så kan det göra en stor skillnad och ge dig ett smalt ansikte. Du kommer att se och må bättre när du tappar fett när du väljer en stil som passar din ansiktsform.

Du kanske också vill överväga att färga håret. Färgtoner kan vara bra för att det ska se ut som att du har ett smalt ansikte, och i de flesta fall kommer en livfull färg att få ditt ansikte att se bättre ut än om du är en urtvättad blondin. Din stylist kan berätta om alla dessa tips och tricks och skapa en look som är bra för dig!

10. Ta smarta bilder

Även om du själv inte har ett smart ansikte kan du få dina bilder att se ut som att du har det. Så ta din selfiestick och börja posera! Det finns några tips och tricks som du kan använda för att få ditt ansikte att se smalare ut på dina bilder.

 • Använd bronzer. Oavsett om du är en kille eller en tjej kan du använda bronzer i ansiktet för att definiera din käklinje och dina kindben. Bronzer och konturpulver kan också göra att näsan ser smalare ut när du använder dem på rätt sätt.
 • Var uppmärksam på dina ögonbrynen. En hög båge kan få ditt ansikte att se tunnare ut, medan en buske får dina drag att se feta ut.
 • Håll huvudet högt. När du tittar ner på kameran ser det ut som att du har tre hakar och feta kinder. Titta istället lite uppåt, och vinkla eller vrid huvudet åt sidan lite.
 • Glöm inte att le. Ditt leende kommer att lysa ditt ansikte mycket mer än en grinig rynka!
 • Glöm inte din hållning. Håll huvudet högt, hakan uppåt, rak i ryggen. Detta tunnar omedelbart ut ansiktet.
 • Tänk på dina klädval. Stökiga mönster och horisontella ränder får dig att se fet ut, medan mörka färger och enkla mönster får dig att se mycket, mycket tunnare ut.
 • Se till att dina bilder är tagna något över ditt ansikte. Detta kommer inte bara att göra att det ser ut som om du har ett smalt ansikte, det kan göra att hela kroppen ser smalare ut.
 • Dra axlarna något bakåt. Detta kommer att göra att din hals ser tunnare och längre ut och kommer att få din nyckelben att se snygga ut.

Om du behöver lite inspiration, behöver du bara kolla Insta! Titta på de poser de influencers du följer gör och imitera dem. Glöm inte att lägga till din egen personliga känsla.

11.  Ha inte någon lugg

En lugg är nästan det värsta du kan göra mot ett fett ansikte. Dessa frisyrkatastrofer hugger ansiktet i hälften, vilket gör att det ser knubbigt, grovt och bara totalt fett ut. Hoppa över luggen och välj en snygg, sexig frisyr istället. Om du absolut inte kan leva utan lugg, håll dem långa och svep dem åt sidan av ditt ansikte.

Din frisör räknas också. Både kvinnor och män kommer att smalna av sina ansikten genom att bära en hög hästsvans eller en hårknut på huvudet. Du kan också välja en “puffig” frisyr som ger ditt hår volym – så att det ser ut som om du har ett smalt ansikte.

12. Tänk på dina glasögon

Om du bär glasögon måste du se till att de ger dig ett smalt ansikte. Runda, djupbottnade glasögon är inte bra för ett smalt utseende, så hoppa över aviators och stora linser. Välj istället rektangulära eller kattögon-ramar. Ännu bättre, byt till kontaktlinser om du kan!

Var inte heller rädd att lägga till lite färg i dina ramar. Tunna trådramar kan få ditt ansikte att se fett ut medan en färgstänk faktiskt kan göra att ditt ansikte ser tunnare ut. Med andra ord, försök inte att dölja dina glasögon – använd dina glasögon som tillbehör så att du ser ännu bättre ut!

Detta gäller även solglasögon. När du väljer dina designerglasögon, välj former som smickrar ansiktet och som gör att det ser tunnare ut.

13. Tänk på dina hormoncykler

Kvinnor och män kommer att ha hormonella cykler som kan få ansiktet att se fett ut. Kvinnor, ni vet att det vanligtvis är när ni har er mens. Ni kommer att behålla fler vätskor och det kommer att vara svårt att ha ett smalt ansikte. Män, ni har också cykler, så tänk på det när ni går igenom er månad.

För att hjälpa till att bli av med det uppblåsta utseendet som du får från hormoncykler finns det några saker ni kan göra. Låt oss ta en titt:

 • Drick mer vatten. Vatten är ett diuretikum och hjälper dig att bli av med dessa vätskor.
 • Tillsätt lite citron eller lime i vattnet. Dessa citrusfrukter hjälper dig ytterligare att släppa ut vätskorna du har i dig.
 • Skär bort saltet. Natrium är en enorm syndare när det kommer till vätskeretention. Skär bort extra salt och natrium ur din diet. Håll dig borta från färdigförpackade livsmedel eftersom de vanligtvis är superhöga på salt.
 • Kvinnor, överväg att ändra din hormonella metod för födelsekontroll för att hjälpa dig att hålla de hormonella fluktuationerna under kontroll.
 • Prata med din läkare om växtbaserade kosttillskott som hjälper till att lindra uppblåsthet. Maskros är ett bra alternativ för många människor, liksom vitlök, persilja och fänkål. Tranbärsjuice kan också hjälpa, men tänk på dessa kalorier.
 • Öka ditt intag av magnesium och vitamin B6.

Även om dessa hormonella hinder kommer att ske, kan du definitivt hjälpa till att begränsa de effekter som de har. Du kan ha ett smalt ansikte hela månaden när du använder en av dessa metoder.

14.  Hitta mer permanenta lösningar

Om du nyligen har gått ner mycket i vikt och har lite extra kilon på dig, kan du alltid gå och lägga dig under kniven. Nu är detta inte en lösning du bör ta lätt på, och det bör inte ens vara en första utväg. Kirurgi är allvarligt, har risker och är permanent.

Om du bestämmer dig för att en operation är ett bra alternativ för dig, har du ett par val. Du kan genomgå plastikkirurgi där din kirurg faktiskt kan skulptera om ditt ansikte. Implantat och andra verktyg och knep ger dig ett definierat, smalt ansikte.

Du kan också välja något lite mindre påträngande som Botox-injektioner. Återigen finns det risker med Botox och andra injektioner, så se till att du vet exakt vad du ger dig in i innan du gör något som plastikkirurgi eller Botox.

Detta bör säga sig självt, men du bör alltid vara säker på att du får din procedur utförd av en licensierad läkare eller specialist. Det finns för många Botoxrelaterade katastrofer som har skett genom historien. Botox är ett gift och kan vara extremt farligt när din injektion kommer från fel händer.

Slutsats

Du behöver inte tappa fett på kort tid för att ha ett smalt ansikte. Följ dessa 14 tips och tricks så att ditt ansikte ser tunnare ut. Under tiden ska du vara säker på att du äter rätt och tränar. Det bästa sättet att gå ner i vikt i ansiktet är att gå ner i vikt totalt sett.