Granskning Av Fettförbrännare + 15 Situationer I Livet När Man Kan Använda Dem

Har du någonsin hört talas om fettförbrännare? Har du inte det, kanske det helt enkelt beror på att du inte känner till när och hur du använder dem. Trots allt finns det hundratals fettförbränningstillskott på marknaden; det kan vara väldigt överväldigande att lära sig vad man ska använda dem till och hur man ska ta dem!

Men oroa dig inte. I denna guide ska vi prata om:

 • De olika typer av fettförbrännare som du kan välja mellan
 • Hur fettförbränningstillskott fungerar för att hjälpa dig gå ner i vikt
 • Specifika situationer där du kan använda fettförbrännare

Låt oss dyka ner i den oftast förvirrande världen av fettförbrännare.

Vad är en fettförbrännare?

Innan vi går in på vad en fettförbrännare är, låt oss först prata om vad det inte är. Fettförbrännare är inga mirakelpiller. Du kan inte bara ta en fettförbrännare på morgonen, och sedan fortsätta dagen med att äta snabbmat och sitta på soffan.

Tvärtom är de flesta fettförbrännare utformade för att hjälpa dig gå ner i vikt i samband med en hälsosam kost och en bra portion träning. De flesta experter rekommenderar kring 150 minuter medelintensiv träning i veckan. Det innebär exempelvis simning, cykling, promenader, eller helt enkelt några pass på gymmet.

Om du tänker efter, så är det inte alls så mycket! Det är 30 minuter om dagen i fem dagar, så tar du dig bara ut på en promenad efter kvällsmaten varje kväll, ligger du bra till! Dina fettförbrännare hjälper till att öka effekten av denna träning, och du går ner i vikt snabbare.

Så vad är en fettförbrännare? Ja, dessa tillskott fungerar ofta genom att öka ämnesomsättningen. I vissa fall kan de även hjälpa dig bränna lite extra kalorier utöver de din kropp normalt förbränner. En del hjälper till att blockera kroppens absorption av fetter, och andra kan innehålla en aptitdämpare som hjälper dig äta färre kalorier, speciellt socker och kolhydrater.

Kort och gott, fettförbrännare är alla tillskott som sägs kunna hjälpa dig förbränna fler kalorier, och de tillför ofta också lite extra energi. Funkar de? Nå, låt oss titta på sanningen bakom fettförbrännare.

Hur fungerar fettförbränningstillskott?

Som vi sa, så fungerar de flesta fettförbrännare genom att öka ämnesomsättningen. De är utformade för att hjälpa kroppen öka den mängd fett som den förbränner under dagen, och de har bäst verkan när de tas tillsammans med en hälsosam kost och rätt träning.

Men det finns också några andra sätt som fettförbrännare kan fungera på. Vissa sätter igång en process som kallas “frikoppling” vilken skapar hetta inne i fettcellerna och förbränner dem. Faktum är att vissa fettförbrännare ändrar det sätt på vilket kroppens enzymer fungerar, och manipulerar det sätt på vilket kroppen gör sig av med och samlar på sig fett. Åter andra kan hjälpa kroppen frigöra mer fettsyror, vilket innebär att den håller kvar färre.

Oavsett vilka fettförbrännare du väljer, se till att du rådfrågar din doktor innan du börjar ta dem. Fettförbrännare kan interagera med vissa läkemedel, och vara ineffektiva eller till och med farliga om du har vissa sjukdomar. Det är alltid bäst att få höra en professionell åsikt – bara ta med pillerburken till ditt nästa läkarbesök så att läkaren kan titta igenom ingredienserna i ditt tillskott.

Olika typer av fettförbrännare

Om du bara går in på ett apotek eller hälsobutik så förstår du vad vi menar: det finns så otroligt många fettförbränningstillskott på hyllorna att det nästan är omöjligt att räkna dem! Först så finns det de kända märkena och deras egna blandningar – vi ska inte prata om dem här eftersom de kanske inte säljs just där du bor.

Sedan finns det de vanliga ingredienserna som man oftast hittar i dessa fettförbrännare. Det är dessa vi är intresserade av här. Det finns både naturliga och syntetiska ingredienser, och du finner dem i olika fettförbränningstillskott på butikshyllorna.

Låt oss ta en stund och titta närmare på de olika typer ingredienser man kan ta, och vad de kan göra för dig.

Koffein

Koffein är, som du kanske vet, ett centralstimulerande ämne. Du tar dig en kopp (eller 5) på morgonen varje dag för att ge dig själv en liten morgonkick för att komma igång, antingen det är vanligt svart kaffe, te, eller en stor macchiato med karamell.

Eftersom den där karamellmacchiaton innehåller 310 kalorier per kopp (wow), rekommenderar vi verkligen inte att du intar ditt koffein den vägen. Men en fettförbrännare som innehåller koffein är ett bra alternativ. Studier har visat att koffeinets stimulerande egenskaper kan hjälpa till att mobilisera fettcellerna och bidra till att öka ämnesomsättningen.

Det är otroligt viktigt att du talar med din läkare innan du börjar med ett fettförbränningstillskott som innehåller koffein. Koffein kan vara farligt för personer med hjärtproblem och vissa andra besvär. Även om det effektivt kan hjälpa dig förbränna fett, vill du ju verkligen inte utsätta dig själv för fara!

Glukomannan

Glukomannan är en ingrediens du hittar i många fettförbränningstillskott, men var aktsam! Glukomannan är egentligen ingen fettförbrännare. Snarare är det en vattenlöslig fiber som faktiskt kan hjälpa dig gå ner i vikt, men det hjälper dig inte med ämnesomsättningen.

Men bara för att glukomannan inte ökar ämnesomsättningen betyder det inte att den inte kan hjälpa till med övervikt. Faktum är att denna ingrediens är effektiv för viktminskning på grund av följande orsaker:

 • Den fyller ut magen och gör så att du känner dig mätt
 • Den är väldigt kalorifattig, så du behöver inte oroa dig för att du lägger till några kalorier till din dagliga kvot
 • Fiber av alla sorter kan hjälpa till att blockera kroppens absorption av fetter och vissa proteiner

Om du funderar på att ta glukomannan, kolla gärna först med din doktor om doseringen. Och kom ihåg, alla bantningstillskott funkar bäst om du samtidigt också tränar och äter rätt!

Grönt te

Grönt te är ett av de populäraste fettförbränningstillskott som finns på marknaden. Du kan hitta det i blandningar med andra ingredienser, eller bara köpa det rent. Grönt te har i olika studier visats kunna minska på det totala kroppsfettet och minska midjemåttet; med andra ord är det en av de få fettförbrännare som faktiskt studerats och visats fungera.

Grönt te innehåller dock koffein, så om du har någon sjukdom är det bäst att du rådfrågar din läkare om det. Samtidigt är det bra att tänka på att detta tillskott även innehåller en naturlig kemikalie kallad katekin, en kraftfull antioxidant. Katekin, i synnerhet tillsammans med koffein, kan hjälpa till att bryta ner fett i kroppen, och kan även hjälpa till att öka den mängd energi som kroppen använder.

Du behöver inte ta grönt te som ett tillskott! Studier har visat att man även kan dricka denna goda brygd för att gå ner i vikt, så varför inte ersätta morgonkaffet med en god kopp grönt te?

Forskolin

Forskolin är en annan fettförbrännare som man kan köpa skilt eller som del i olika blandningar i fettförbrännare. Den här ingrediensen kommer från den indiska växten Coleus och den förändrar på sättet som kroppens enzymer fungerar. Det här tillskottet är relativt nytt, och det har inte gjorts så många studier på det. Men preliminära tester har visat att i synnerhet män som tar denna fettförbrännare under en period på 12 veckor gör sig av med mer kroppsfett än män som inte tar det.

Eftersom detta tillskott är så nytt, är det återigen viktigt att du rådfrågar din läkare innan du börjar ta det. Kom ihåg att bara för att ett tillskott är naturligt så betyder inte detta alltid att det är säkert! Gör egen efterforskning innan du tar det här eller något annat tillskott.

Naturliga fettförbrännare

Så med detta sagt ska vi nu prata lite om naturliga fettförbrännare. De naturligaste fettförbrännarna av dem alla är, förstås, kost och träning! Kan du gå ner i vikt genom att sitta på ändan och sträckkolla Lyxfällan? Visst! Men det kommer att vara mycket, mycket svårt.

Lyckligtvis har moder natur gett oss många lösningar. Du kan, tillsammans med en hälsosam kostplan och träning, gå ner i vikt och behålla ett sunt kroppsmasseindex genom att ta naturliga fettförbrännare. En del av dessa har vi redan pratat om, men det finns andra som du kan hitta både som enskilda tillskott och som del i färdiga blandningar.

Bland dessa naturliga fettförbrännare och ingredienser har vi:

 • Grönt te
 • Koffein
 • Forskolin
 • Gurkmeja
 • Svartpeppar
 • Cayennepeppar
 • Bockhornsklöver
 • Ingefära
 • Oregano
 • Ginseng
 • Kanel
 • Kummin

Det finns många fler, men dessa är de vanligaste ingredienserna i receptfria tillskott.

Vi kan inte betona detta tillräckligt: det finns inga garantier för att ett örtbaserat eller naturligt tillskott är 100% säkert. Du bör alltid vara uppmärksam på eventuella interaktioner med andra mediciner som du tar, likväl som på effekter som tillskotten kan ha på dina eventuella hälsobesvär eller sjukdomar.

För att förtydliga detta, har vi redan nämnt att vissa tillskott som innehåller koffein eller andra centralstimulerande ämnen kan ha negativ påverkan om du har problem med hjärtat. Men visste du också att vissa naturliga ingredienser kan påverka ditt blodsocker? Dina njurar? Din lever?

Boka en tid hos din läkare eller nutritionist och gör lite efterforskning innan du börjar ta tillskott. Det sista du vill är att din fettförbrännare ska ge dig allvarliga hälsoproblem!

Varning: farliga ingredienser!

Fettförbrännare, liksom aptitdämpare och andra bantningspiller, kan innehålla vissa ingredienser som kan vara skadliga för hälsan! Nedan följer några av de ingredienser du bör tänka dig för om, innan du lägger till någon av dem till din dagliga rutin.

Konjugerad linolsyra (CLA)

Generellt är CLA okej för de flesta individer. Men om du har:

 • Känslig tarm, IBS
 • Diabetes
 • Hjärtsjukdom
 • Alzheimers
 • Artrit
 • Vissa andra tillstånd

– då bör du undvika ta CLA. Detta eftersom CLA verkar inflammatoriskt och kan påverka både din hälsa och dina mediciner. Tala med din doktor innan du lägger till CLA i kosten.

Efedra

I de flesta delar av världen är efedra faktiskt en förbjuden substans. Det beror på att den har orsakat 155 – ja, 155 dödsfall. Substansen är extremt farlig, och utöver dessa dödsfall har det även förekommit över 800 rapporterade fall av negativa interaktioner och biverkningar. Och detta är endast de som rapporterats.

Efedra gör så att du får ökad puls, och även hjärtklappning. Hjärtattack är inte långsökt, speciellt hos de som redan har hjärtbesvär och de som tränar för att öka pulsen.

Men som vi nämnde, så är efedra troligtvis inget du kommer hitta på hyllorna på ditt vanliga apotek, men om du blir erbjuden denna drog, tacka bestämt nej.

Fen-Phen

Ett annat läkemedel som tagits bort från de flesta marknader är Fen-Phen. Detta farliga bantningspiller innehåller två ämnen: flenfluramin och fentermin. Det förstnämnda anses generellt farligt för mänsklig konsumtion. Det sistnämnda finns fortfarande att få tag på via recept i vissa delar av världen, men man bör inte ta det utan nära övervakning av en läkare.

Varför är flenfluramin en så dålig idé? Ja, det har kopplats till rätt många fall av lungsjukdomar och hjärtskador. Frågar du oss, så är de tveksamma fördelarna med denna substans inte värda risken.

Sibutramin

Sibutramin är det sista på vår lista över de farligaste fettförbränningstillskotten. Denna fettförbrännare kopplas till ökat blodtryck, stroke och hjärtattack. Du kan hitta sibutramin som marknadsförs som fettförbrännare, men vanligare är att den klassas som aptitdämpare eller “fettblockerare”. I vilket fall som helst, är det ingen bra idé – och ibland inte heller lagligt – att ta sibutramin.

När man kan använda ett fettförbränningstillskott: 15 typiska situationer

Nu när du vet grunderna angående fettförbränningstillskott och fettförbrännare – vilka tillskott som är okej och vilka som är farliga – är det dags att vi pratar om när man kan ta dessa piller eller pulver.

Alla motiveras förstås av olika faktorer, och alla har sin egen livsstil. Så det går inte säga att det finns ett enda sätt som är det bästa för när och hur man ska ta fettförbrännare. Därför vi har satt ihop följande lista med 15 situationer där man kan överväga att börja ta denna typ av tillskott.

1. När du tränar på gymmet

Om du är på gymmet och tränar, är detta ett bra tillfälle att ta en fettförbrännare! Koffein kan man ta inom vissa gränser, så länge man inte intar så mycket att det ökar pulsen. Har du några funderingar på ifall du kan ta koffein när du tränar, kan du fråga din doktor eller en personlig tränare.

Känns det som att tillskottet gör dig lite darrig? Testa då på något annat fettförbränningstillskott som kan hjälpa dig öka din viktminskning som inte har koffeinets skadliga biverkningar. Som med alla typer av träningstillskott, se till att du dricker tillräckligt med vatten under träningen!

2. När du promenerar

Att promenera är det enklaste sättet att få din rekommenderade veckodos av träning. Vi rekommenderar vanligen en promenad på 30 minuter eller så efter kvällsmaten, men om detta inte funkar för dig, finns det andra sätt du kan röra dig på.

Ta en promenad runt kvarteret på lunchrasten på jobbet. Stig upp några minuter tidigare på morgonen och kliv på löpbandet som du har använt som klädhängare ett tag. Ta ungarna till shoppingcentret och gå rundor runt varuhuset medan de fönstershoppar eller hänger med sina kompisar.

Vad du än hittar på, kan du använda fettförbrännare för att öka effekterna av din promenadträning.

3. När du är lat och önskar ett mirakel

Okej, det här är ingen bra idé – vi bara skojar. Vi ville bara understryka denna poäng ännu tydligare; att bantningspiller, fettförbrännare och fettförbränningstillskott inte är några mirakelpiller. Det kommer inte – vi upprepar, kommer inte – alls vara lätt att gå ner i vikt och nå ditt perfekta BMI så länge du sitter på ändan.

Skaffa dig en matvåg och en personvåg. Skaffa en stegräknare och en matdagbok. Och sedan kan du skaffa dig dina fettförbränningstillskott, men anta en ny attityd. För du kommer att behöva en ny attityd för att gå ner i vikt och nå dina hälsomål.

Det tar tid att gå ner i vikt, och du måste göra din del av jobbet om du vill se några resultat. Fettförbränningstillskott och fettförbrännare kommer inte göra hela jobbet åt dig. Ta inte denna typ av piller om du tror att de gör att du går ner i vikt automatiskt – då kommer du bli extremt besviken.

4. När du springer

Återigen, det är viktigt att du är försiktig när du väljer vilken fettförbrännare du ska ta när du tränar, och löpning är inget undantag. Faktum är att det kan vara svårare att ha koll på pulsen när du springer än när du promenerar, så var väldigt försiktig.

Men vet du däremot vad du gör (läs: när du har pratat med en läkare), då kan ett fettförbränningstillskott faktiskt vara till nytta när du springer. Vi rekommenderar inte att du tar fettförbrännare om du är en nybörjarlöpare. Vänta då i stället ett tag tills du kommit in i det så att du känner igen hur din kropp reagerar, och så att du lätt kan veta ifall din kropp är i någon sorts trubbel.

5. När du går ner gravidvikten

Tala alltid, alltid, alltid med en läkare eller barnmorska om du precis fött barn och vill gå ner i vikt. Det gäller särskilt för ammande mammor, då de kemikalier och tillskott som du intar överförs till bebisen genom mjölken. Utsätt inte din bebis för risker genom att ta några tillskott förrän du diskuterat din plan med någon som är professionell på området.

Men om du inte ammar, och din bebis dricker välling eller har blivit avvand, bara kör! Du kan rådfråga din doktor om vilka som är säkra fettförbrännare för dig, och bli av med gravidvikten snabbare jämfört med ifall du skulle göra det på egen hand.

6. När du planerar för ett bröllop

Både män och kvinnor vill se ut så bra som möjligt på sin bröllopsdag. Varför inte ta ett fettförbränningstillskott som hjälp för att nå målet och passa underbart perfekt i den perfekta klänningen eller fracken? Fettförbrännare kan snabba på viktminskningen, och hjälpa dig att snabbare nå dina viktminskningsmål.

Om du känner att du har för ont om tid innan den Stora Dagen, ta en diskussion med din läkare om att tillsätta en fettförbrännare till din dagliga rutin med en hälsosam kost och regelbunden träning. Lita på oss, du kommer se fantastisk ut på din bröllopsdag med bara lite disciplin, hårt arbete och ett fettförbränningstillskott!

7. När du planerar en semester

På samma sätt som du vill se bra ut för din brud eller brudgum, vill du också se bra ut på semestern, eller hur? Kanske är ni på väg till ett öparadis. Kanske ska ni på en skidsemester och du vill känna dig i form och se bra ut. Vilken destinationen än är, kan en fettförbrännare hjälpa dig att nå dina mål innan det är dags att bege sig iväg.

Ta din doktor till hjälp för att sätta ihop en viktminskningsplan som hjälper dig nå din målvikt i god tid innan resan. Säg till att du gärna vill lägga till ett fettförbränningstillskott i din rutin, och jobba fram en plan som är säker och effektiv för dig.

8. När du behöver en kick för självförtroendet

Ditt självförtroende ska inte ju inte nödvändigtvis vara beroende av hur du ser ut. Men det är ändå något speciellt med känslan du får när du tittar dig i spegeln och säger: “Wow, så SNYGG jag är!” Om du känner dig nere och i behov av något som lyfter dig upp lite, då kan du testa på en fettförbrännare

Men tänk också på att detta inte betyder att ett fettförbränningstillskott kommer att “fixa” din sinnesstämning. Men bara handlingen att ta pillret, och sedan ta dig ut och röra på dig kan vara precis den självförtroendekick du behöver för att få tillbaka leendet och komma tillbaka på banan för att nå din idealvikt.

9. När du är omotiverad

På samma sätt som din fettförbrännare kan ge dig en kick för självförtroendet, kan den också öka din motivation. Om du till exempel skaffat ett medlemskap på gymmet och vill gå dit, men… ja, inte vill gå, då kan du ta en fettförbrännare.

Att ta pillret kan få dig på rätt humör för att gå ner till bilen och köra till gymmet. Även om du inte har något gymkort, kan handlingen att ta ett fettförbränningstillskott hjälpa dig komma upp ur soffan och ta en promenad runt kvarteret, eller bara göra lite hushållssysslor som att dammsuga eller jobba i trädgården. Varje liten stund av träning räknas!

10. När du ska ut med kompisarna

Det händer de bästa bland oss. Du är utbjuden på en drink efter jobbet, eller tjejkompisarna vill ha en kompismiddag. Varför inte ta ett fettförbränningstillskott för att hjälpa till att motverka de extra kalorierna som du kommer ta in under utekvällen?

Men kom fortfarande ihåg att din fettförbrännare endast fungerar om du a) tar den regelbundet och b) leder en i övrigt sund livsstil. Men det är inget fel med någon utekväll nu och då. Faktum är att studier har visat att “fuskdagar” också kan vara en del av en väldigt hälsosam kostplan

Om du ofta är ute med kompisarna, eller har en livsstil som gör att du äter mat som inte är så nyttig, överväg att börja med ett fettförbränningstillskott för att kontrollera vikten. Ditt tillskott kan innebära skillnaden mellan att gå upp i vikt och att se bra ut när du är ute och nattsuddar.

11. Om du reser mycket

En livsstil som kan göra att man inte äter så bra är den resandes livsstil. Du kanske är pensionerad, eller bara reser mycket i jobbet, men om du märker att du har väldigt många flygbonuspoäng, kan ett fettförbränningstillskott vara något för dig.

Fettförbrännare, som vi redan sagt, är verkligen inte något allmänt botemedel mot dina bantningsbehov. Men om du alltid äter ute på grund av att det är smidigast (det finns en gräns för hur mycket man kan värma upp i hotellets mikrovågsugn), eller om matutbudet är begränsat, då kan en fettförbrännare vara just den lilla hjälp du behöver för att hålla dig på banan, vart än dina resor tar dig.

12. När du ska upp på banan igen

Låt oss anta att du varit på semester en vecka, eller att du varit sjuk och inte kunnat äta något annat än soppa och smörgåsar. Ibland kan man känna behovet av något extra för att komma upp på banan igen, om man irrat sig bort från sin en gång hälsosamma kosthållning.

Fettförbränningstillskott kan ha förmågan att ge din kropp det lyft den behöver för att du ska komma tillbaka i mönstret av viktminskning och att äta sunt. Oavsett om effekten är verklig eller bara en placeboeffekt, kan en fettförbrännare hjälpa dig omgruppera och komma tillbaka till attityden att äta nyttigt och träna när du varit borta från banan ett tag. Dessutom kan vissa fettförbrännare ge lite extra energi också, vilket är något som kan motivera dig att börja träna igen.

13. När du är hungrigare än vanligt

Om du märker att du småäter mer än vanligt, kan det vara en bra idé att börja med ett fettförbränningstillskott. Inte alla fettförbrännare kan bidra till att hämma aptiten, men det finns rätt många varianter som innehåller aptitdämpare. Det leder till att du mindre sannolikt kommer att sträcka dig efter chipsen eller chokladkakan – du kommer helt enkelt inte att vara lika hungrig som tidigare.

När du ska köpa din fettförbrännare, säkerställ att den aptitdämpande komponenten är hälsosam. Håll dig undan från farliga ingredienser som exempelvis efedra, och välj i stället naturliga tillskott som anses vara allmänt säkra, som garcinia cambogia eller bara koffein.

14. När schemat blir för fullt

Kom ihåg att ingen bantningsplan eller fettförbrännare är effektiv utan en hälsosam kostplan och regelbunden träning. Men om livet plötsligt blir väldigt fullpackat, kan du ta ett fettförbränningstillskott som hjälp för att hålla dig på rätt spår tills allting lugnar ner sig igen.

Kanske du har ett stort projekt på gång på jobbet, och jobbar sena kvällar. Eller kanske du pluggar inför en massa tentor och äter på fel tider, och inte har tid att ta dig till gymmet. Eller så är du kanske på semester, och matutbudet inte erbjuder mycket annat än snabbmat.

Då kan du ta en fettförbrännare för att hålla kroppen och sinnet på rätt spår mot viktminskning tills du kan återgå till din normala rutin. Kom ihåg att det inte finns någon fettförbrännare som är 100% effektiv utan en bra och hälsosam livsstil. Men ett tillskott kan hjälpa dig igenom perioden tills du kan börja med dina hälsosamma vanor igen.

15. När du nått en en viktminskningsplatå

Det händer även de bästa. Du har lett en hälsosam livsstil, full av nyttiga, naturliga livsmedel och mycket träning. Du äter rätt antal kalorier varje dag, enligt doktorns rekommendationer. Och träningskvoten ligger på 75 till 150 minuter varje vecka.

Men du går inte ner i vikt. Trots att man gör allt rätt, är det ibland så att kroppen bara slutar gå ner i vikt. I dessa fall, kan det vara hjälpsamt med en fettförbrännare. Ett fettförbränningstillskott kan hjälpa till att kicka igång kroppen så att man börjar gå ner i vikt igen.

Men innan du tillsätter en fettförbrännare till din dagliga rutin, hör med din läkare för att säkerställa att platån inte beror på någon sjukdom. Sedan kan du kolla med din personliga tränare om det är någonting du kan ändra på i din livsstil och dina vanor som skulle kunna hjälpa dig att gå ner i vikt.

Få din fettförbrännare godkänd av din doktor, och testa sedan på den! Ibland är en fettförbrännare allt du behöver för att signalera åt kroppen att du fortfarande håller på att gå ner i vikt. En effektiv fettförbrännare kan hjälpa till att öka ämnesomsättningen och ställa tillbaka kroppen i läget att börja gå ner i vikt igen.

Sammanfattning

Fettförbränningstillskott är inga mirakelpiller! Du måste äta rätt och träna på ett hälsosamt sätt för att gå ner i vikt och få den kropp och det BMI du vill ha. Men leder du en hälsosam livsstil, finns det väldigt många fettförbrännare som kan hjälpa dig att gå ner i vikt mycket snabbare, och på ett sunt sätt.

I alla lägen, rådfråga först din läkare för att veta om fettförbrännare är något rätta för dig, och utforska sedan dina alternativ! Det finns massor av fettförbränningstillskott på marknaden – lägg gärna till något till din rutin för att förbättra din viktminskning!