Tjockisens: 11 Smarta Strategier för Hur Man Blir Smal Snabbt

Är du redo att bli smal? Redo att få kunna böja dig ner för att knyta skorna utan att tappa andan? Att få resa utan att behöva köpa tre flygstolar? Vad sägs om att kunna spänna fast dig i en bergochdalbana som de smala kidsen?

Det är dags att bli smal snabbt. I denna guide ska du få lära dig:

 • Tips och tricks för hur du sätter igång och börjar gå ner i vikt
 • Hur du blir smal utan att svälta dig själv
 • Enkla förändringar du kan göra för att gå ner i vikt

Less på att vara tjock? Då sätter vi igång! Här kommer Tjockisens 10 strategier för hur man blir smal snabbt.

1. Sluta skylla på alla andra.

Låt oss börja här. Om du är tjock, så är det ditt fel. Där de flesta artiklar om viktminskning går ut på att uppmuntra dina känsliga sidor, är detta inte vad vi är här för att göra.

Om du är tjock, är det på grund av de val du har gjort. Det beror på att din livsstil gör dig överviktig. Med andra ord, det är bara du som kan fixa det.

Sluta leta efter ursäkter. Fick du inte tillräckligt med kramar av din mamma? Synd. Gör det ont i knät när du springer? Prova någonting annat. Endast du kan göra de nödvändiga förändringarna för att sluta vara tjock. Att bli smal hänger bara på dig, kompis.

Besluta dig nu för att göra de förändringar som behövs för att bli smal. Inse fakta: antingen vill du bli smal eller inte. Skriv en lista med orsaker om du måste. Sätt upp dem på spegeln eller skriv dem i din dagbok, det spelar ingen roll. Sedan kan du gå tillbaka och titta på dem när du behöver, men kom ihåg: din vikt är ditt fel. Kom inte med ursäkter… bara gör det.

2. Räkna ut ditt ideala kaloriintag.

Prata med din läkare eller hitta en kalkylator på nätet för att beräkna hur många kalorier du behöver varje dag. Medelmannen behöver 2400 kalorier om dagen för att behålla vikten. För att gå ner två kilo i veckan, behöver du minska den siffran till 2000.

Men rådgör alltid med din läkare.Olika individer har olika kaloribehov, och hälsoskäl kan vara en aspekt som man bör tänka på. Men kom ihåg att en väldigt enkel definition av viktminskning är att förbränna fler kalorier än vad man tar in.

Om du är en aktiv person, kan du behöva fler kalorier än andra. Om du sitter på soffan och maratontittar på Netflix hela dagarna, behöver du sannolikt inte så många kalorier för att upprätthålla dina ansträngande aktivitetsnivåer.

Ta ett samtal med din läkare eller en legitimerad dietist och räkna ut den “magiska siffran” kalorier som ska hjälpa dig att bli smal snabbt.

3. Räkna dina kalorier.

Detta kan verka uppenbart om man vill bli smal snabbt, men du skulle bli förvånad över hur många människor som faktiskt hoppar över detta steg. Det finns ett alarmerande stort antal tjocka människor som hellre räknar antalet reps de gör på gymmet än antalet kalorier de skyfflar in i munnen.

Ändra på det.

För en matdagbok (män också… de är inte bara för kvinnor) och håll koll på varje. Liten. Sak. Du. Äter. Och dricker. Att öl inte är gratis mat – du måste skriva upp det. Allting räknas – allting du stoppar i kroppen bidrar till att du antingen blir smal eller att du blir tjockare.

4. Sätt värde på kalorierna.

Det räcker inte att bara räkna kalorier. Du måste också få ut något värde ur kalorierna. Att frossa i kokosbollar kan vara djupt tillfredsställande. Men du skulle tjäna mer på att äta de 250 kalorierna i formen av en banan och ett äpple.

Välj livsmedel som är näringsrika och färska. Färsk frukt och grönsaker, protein som kyckling och räkor och även nyttiga fetter som avokado ger dig den energi – och den näring – som du behöver. Det håller dig mätt hela dagen, till skillnad från den där skumbollen du åt till frukost.

Nedan följer några exempel på nyttiga alternativ du kan ta för att snabbt bli smal.

 • En pizzaslice innehåller 285 kalorier. Det gör även en 200 grams köttbit.
 • Bara en liten näve potatischips innehåller 150 kalorier. Det gör också 2 matskedar hummus och 5 smörgåskex.
 • 30 gram baconchips innehåller 154 kalorier och väldigt mycket fett. Två stora bitar torkat kött innehåller kring 160 kalorier men mycket mindre fett. (Men tänk på natriumintaget.)

Du fattar. Du är en smart person – du vet vad ett “onyttigt livsmedel” är. Hellre än att du väljer pizza och öl, tänk efter om detta verkligen är hur du vill få i dig dina kalorier.

5. Skippa barrundorna.

Kanske du och killarna varvar ner i baren efter jobbet. Kanske går du ut själv för att undfly din man. Du kanske helt enkelt bara är typen som gillar att dricka i din enskildhet hemma i ditt eget vardagsrum.

Bara skippa detta. Alkohol innehåller några av de värsta kalorierna – de är tomma, och ger dig ingen näring. Som om detta inte var nog, kan alkohol dessutom förändra sättet på vilket din kropp förbränner fett.

Det kallas inte ölmage för ingenting. Men det skulle lika gärna kunna kallas vodkamage, vinmage eller gin och tonic-mage. Alkohol påverkar dina viktminskningsansträngningar på många sätt.

 • Det minskar hämningarna, vilket gör att du lättare frossar i dig kycklingvingar och ostburgare.
 • Det gör dig slö, vilket innebär att du inte kommer orka ta dig till gymmet morgonen efter.
 • Det innehåller supermycket kalorier. En shot whiskey innehåller nästan 100 kalorier. Och bara glöm färgglada cocktaildrinkar.
 • Alkohol blockerar kroppens förmåga att absorbera näringsämnen.
 • Alkohol torkar ut dig, vilket försvårar din viktnedgång.

Är det okej med en drink någon gång nu och då? Kanske. Kanske inte. Det är upp till dig och din självkontroll. För bästa resultat, bara skippa det.

6. Vad ska jag äta för att gå ner i vikt?

Så vad ska man äta för att gå ner i vikt? Nedan följer en lista på de livsmedel som du bör äta för att bli smal. Låt bli chipsen och välj i stället dessa livsmedel:

 • Livsmedel med högt fiberinnehåll hjälper dig att känna dig mätt. Kolhydraterna i fiber omsätts inte i kroppen, så de stannar inte kvar. (Men de räknas fortfarande, så skriv upp dem).
 • Livsmedel som inte innehåller processat socker är nyttigare än söta snacks. Socker är ingenting annat än tomma kalorier, och även om någon enstaka godisbit är okej, bör du undvika raffinerat socker. Det gäller även läsk.
 • Vatten är en av de viktigaste delarna av ett bantningsprogram. Vatten snabbar på metabolismen, rensar ut “det dåliga” från kroppen och hjälper även till att motverka vätskeansamling.
 • Äppelcidervinäger är inte ett livsmedel, men tänk på att införliva detta i kosten. Studier har visat att det kan hjälpa kroppen att absorbera fett.
 • Magert kött och nyttiga proteiner hjälper dig att bli smal snabbt. Välj livsmedel som soja, vassle, ägg, kyckling, fisk och räkor.
 • Färska frukter och grönsaker är fullproppade med näring och fiber. Försök fylla halva tallriken med denna typ av färska livsmedel varje måltid. Tänk på att grönsaker på burk innehåller mycket natrium, så välj hellre färska eller frysta.
 • Nötter är ett väldigt bra mellanmål. De innehåller mycket proteiner och de “goda fetterna” som din kropp behöver för att hålla sig frisk.

Återigen, du är smart. Det är rätt enkelt att ta en tur till mataffären och göra upp en lista på vad man inte ska äta. Men i det fall du har en dålig dag, låt oss titta på det också.

7. Vilka livsmedel ska jag undvika om jag vill bli smal snabbt?

Vi ska inte gå igenom någon lista med specifika livsmedel som du inte ska äta om du vill bli smal snabbt. Låt oss istället titta på de olika kategorier av livsmedel som du bör undvika när du bantar.

 • Fett kött. (Japp. Hej då, bacon.) Välj i stället magert kött med lite fett som grillad kyckling, lax, tonfisk och kalkon.
 • Alkohol. Vi har redan pratat om det. Bara låt bli.
 • Läsk och sötade drycker. Bara en burk cola innehåller 140 kalorier. Du kan lätt dricka dig till fetma. Välj vatten i stället.
 • Juice. Ingen behöver juice, inte småbarn heller. Ät den färska frukten i stället, eftersom den innehåller mer fiber och mindre socker.
 • Vitt bröd. Vissa typer av vitt bröd är okej, men om du kan, välj i stället fullkornsbröd. Den vita varianten innehåller färre näringsämnen och ofta tillsatt socker.
 • Friterad mat. Vi behöver inte säga mer.
 • Glass. I stället för den kalla, mumsiga läckerheten, välj yoghurtglass. Och då menar vi ren yoghurt – du kan portionera upp yoghurt i små formar och frysa in så har du ett nyttigare snack.
 • Pizza. Ät inte hämtpizza. Gör istället din egen med fullkornsdeg eller -bröd, mager ost och hemlagad sås.

Hörni, ni kan klara detta. Det är inte kärnfysik – bara gå till mataffären och du kommer rätt lätt att se vilka som är de bra och dåliga valen. Håll kosten enkel, ren och fräsch och du kommer snart att vara på väg att bli smal snabbt.

8. Hur ska jag träna för att gå ner i vikt?

Åh, vilken bra fråga! Svaret är enkelt: hur du än vill. Kort och gott, alla aktiviteter som du kan lägga till din träningsrutin är fler än du gör för tillfället. Så ta dig bara ut och rör på dig.

Du kommer inte bli en bodybuildargud eller -gudinna över en natt. Det kommer ta tid. Men du behöver inte bli medlem på något gym eller ens investera i träningsutrustning för att bli smal. I stället, börja lugnt med promenader. Om dina leder är med på det kan du jogga eller springa.

Calisthenics är inte bara för tjejer. Du kan komma en bra bit på vägen att bli smal genom att lägga till några armhävningar, situps och tåhävningar i livet. Benböj, upphopp och utfall är bra sätt att röra kroppen på också. Det är ingen som tittar – gör dem hemma i vardagsrummet.

Hellre än att sträckkolla Real Housewives of Atlanta med en påse chips, gör det medan du utför någon fysisk aktivitet.

Om du har hälsoproblem som skulle kunna hindra dig från att träna, boka tid med en läkare eller personlig tränare. Tillsammans kan ni komma fram till hur du kan röra på kroppen utan att skada dig själv. Ofta rekommenderas simning, promenad och cykling till dem som precis börjar träna. Fråga din läkare vad som passar dig bäst.

9. Hur lång tid tar det att bli smal?

Ja, hur tjock är du? Män och kvinnor går båda ner, i snitt, kring 1 kilo i veckan på lång sikt. Men i början kommer du antagligen att gå ner lite mer.

När du först börjar göra livsstilsförändringar kommer du att märka att du snabbt gör dig av med kilon. Mycket av detta är “vattenvikt”, vätska som samlats i kroppen. Det är rätt häftigt när du ser vågen minska ett par kilon i veckan, men detta kommer inte att hålla i sig, så vänj dig inte vid det.

Du blev inte tjock över en natt. Det har varit en process – en livslång serie av dåliga val. Du kommer inte att bli smal över en natt heller. Folkhälsomyndigheten i USA rekommenderar en viktminskning på 0,5 till 1 kilo i veckan. Det är mer sannolikt att då man går ner i vikt sakta men säkert, kan man också hålla borta denna vikt.

Om du har sjuklig fetma, kan detta påverka dina resultat. Din läkare kan hjälpa dig att ta fram en näringsplan att följa, eller även fetmaoperation för att hjälpa dig bli smal.

Oavsett vilket mål du har, oavsett hur du väljer att gå ner i vikt, kom ihåg att det är en långsiktig livsstilsförändring. Förvänta dig inga mirakel över en natt. Så, hur länge tar det att bli smal? Det beror på dig, min vän.

10. Vilken är den bästa dieten för att bli smal snabbt?

En annan bra fråga, och en vi är glad att du ställer. Det finns så många dieter där ute. Vi har Atkinsdieten, paleodieten, den ketogena dieten och till och med en bomullstussdiet. (Ungar, prova inte på denna hemma). Så vilken diet är den bästa dieten?

Svaret är enkelt: alla dieter. Vilken som helst. Så länge som din kost består av färska livsmedel fulla av näringsämnen, är det en bra diet. Faktum är att även om du inte skulle äta något annat än 900 kalorier skräpmatsburgare och pommes frites varje dag, skulle detta ändå kunna hjälpa dig gå ner i vikt. Rekommenderar vi det? Nej. Poängen är, det är lätt att bli smal: ät färre kalorier. Det är verkligen så lätt.

Att välja det bästa sättet att få i dig dina kalorier är upp till dig. Vissa föredrar en kost med lite kolhydrater och mycket proteiner. För andra funkar det bra att dricka viktminskningsshakes hela dagarna. Vad som än funkar för dig. Prata med din läkare ifall du har några hälsobesvär (personer med diabetes, högt kolesterol och liknande har andra näringsbehov) och sedan kan du börja.

Den bästa dieten för att bli smal snabbt är den du håller dig till. Att börja med en kostplan som gör att du känner dig hungrig, butter eller utmattad funkar inte. Du kommer att hoppa av innan du når ditt mål. Hitta ett hållbart program du kan hålla dig till under en längre tid och BAM! Det är den bästa dieten för att bli smal snabbt.

Återigen, det är inte kärnfysik. Nyttiga kostval, färre kalorier och motion kommer hjälpa dig att bli smal.

11. Bästa strategierna för hur man blir smal snabbt.

Okej. Så nu vet du grunden. Hittills har vi fastslagit att:

 • Att gå ner i vikt innebär att du bör förbränna fler kalorier än du tar in.
 • Det finns olika dieter; välj den som passar bäst för dig och ta hjälp av din läkare.
 • Träning är en viktig del för att bli smal snabbt – det spelar ingen roll vilken typ.
 • Kalorier spelar roll, men nyttiga livsmedel är viktigare.
 • Den bästa dieten är en hållbar diet.

Låt oss nu bara gå igenom några tips och tricks du kan lägga till din vardagsrutin som kan hjälpa dig bli smal snabbt.

Parkera inte så nära.

Inget är mer ironiskt än killen som blir avsläppt framför ingången till gymmet. Bara promenera, killar. Parkera längst bort på parkeringen och gå till entréingången till gymmet, till kontoret, mataffären eller vart du än är på väg.

Drick vatten.

Ja, vi nämnde detta tidigare, men det är viktigt. Vatten hjälper dig inte bara att förbränna kalorier. Det hjälper dig även att känna dig mätt, och hjälper dig motverka vätskeretention. Försök att dricka 1 till 1,5 liter vatten varje dag. Det är inte så mycket – du kan klara av det.

Förändra en liten sak varje vecka.

Det finns ingen anledning att driva dig själv till vansinne för att bli smal snabbt. Du behöver inte sluta upp med allting på en och samma gång. Ta det i stället vecka för vecka. Sluta upp med läsk första veckan. Öl den andra. Den tredje veckan, ät bara magert protein. Du fattar. Kom ihåg att det är en process. Njut av den.

Kom ihåg din hormonella cykel.

Både män och kvinnor har hormoncykler. Ha koll på dessa. Är det en självklarhet att kvinnor har chokladsug när de har mens? Verkligen inte. Det är bara en stereotyp. Men det finns dock vissa perioder under en månad då män och kvinnor samlar på sig vätska. Ha detta i åtanke när du äter och väger dig själv.

Bestäm ett klockslag för sista måltiden.

Om du vanligen avslutar kvällen med att titta på Gold Rush på National Geographic med en påse dillchips, ändra på det. Bestäm en sluttid för ätande, säg kl sju på kvällen, och lova dig själv att du inte ska äta efter det. Du kan fortfarande titta på Gold Rush om det är din grej, men gör det utan chipsen.

Eliminera triggers.

Angående Gold Rush-grejen… det är möjligt att detta kan vara en av dina triggers. Din mun börjar vattnas när du tittar på när Parker Schnabel gräver guld, men det är inte den unga producenten som får dig att dregla. Du tänker på de där chipsen. Om vissa platser, händelser eller aktiviteter triggar dig att småäta, undvik dem.

Använd lunchpausen till att röra på dig.

Om det inte finns någon regel på ditt jobb som säger att man inte får äta vid skrivbordet, ät då vid skrivbordet. Hellre än att ta din lunchpaus och prata skvaller med kollegorna i lunchrummet, ta dig utomhus och promenera eller cykla runt i stan. Ta inte i så att du blir svettig så att dina kontorskompisar börjar ladda upp med odörspray, men rör ändå på dig så pass att du bränner några kalorier.

Välj träning du gillar.

Om du avskyr att springa, spring inte. Det är enkelt. Om du inte gillar en viss träningstyp, gör du den inte. Så välj någonting som du tycker om att göra för bästa sättet att bli smal snabbt.

Välj de livsmedel du gillar.

På samma vis, ät inte broccoli och grönkål om du tycker det är äckligt. Självklart ska du inte bara vilja äta kexchoklad heller, utan välj andra nyttiga livsmedel du tycker om att äta.

Gå på gym.

Du behöver inte bli medlem på ett gym för att bli smal snabbt. Men det kan underlätta. Både män och kvinnor säger att gym är någonting som ger motivation och variation till träningen. Det är också väldigt motiverande när du ser resultaten varje månad.

…Eller inte.

Å andra sidan, om du inte är typen som vill svettas bland andra människor (eller att andra svettas i din närhet) är gymmet något som inte alls kommer vara till hjälp. Kom på en träningsrutin som fungerar för dig. Du kan absolut bli smal snabbt… hemma.

Kolla in tillgängliga appar.

Vissa av de mest framgångsrika tjocka människorna har gått ner i vikt bara genom att ladda ner några appar till telefonen. Det finns måltidsplanerare, mat- och kaloriräknare, träningsscheman, kompletta träningsvideos och även joggingrutter på crowdscourcingappar både för Android och iOS. Ta en titt på vad som finns där ute och vad som känns lockande.

Drick vatten.

Nu kan du säkert det här. Att dricka vatten hjälper dig verkligen att bli smal snabbt. Drick det:

 • 30 minuter före varje måltid
 • Till varje måltid
 • Under hela dagen
 • I stället för kaffe, läsk, juice och även mjölk

Prova det under en vecka. I stället för all annan dryck, drick vatten. Om du är typen som skulle kunna vara brottsbenägen utan koffein, drick grönt te istället och håll dig undan fängelset.

Bli inte beroende av tillskott.

Tillskott kan verkligen ge din kropp den kick den behöver för att snabbstarta viktminskningen så du kan bli smal snabbt. Men bli inte beroende av dem. Känn dig fri att experimentera med säkra tillskott (kolla alla ingredienser så att du vet hur de interagerar med dina mediciner), men låt dem inte bli en krycka. Det där pillret du tog balanserar inte ut de där tre hamburgarna.

Träna inte alls.

Du behöver absolut inte någon strikt träningsrutin för att gå ner i vikt. Få din motion på andra sätt. Gå ut med hunden (raskt) 30 minuter varje kväll. Gå på geocatching med familjen (och ta inte bilen). Flyg drake med ungarna. Varje liten sak räknas! Om gymmet eller löpbandet är en stor avtändning för dig, skippa dem och få din aktivitet på annat håll.

Träffa en personlig tränare.

Du behöver inte bli medlem på något gym, men de flesta av dem har partnerskap med personliga tränare. Hitta en i ditt område och rådfråga honom eller henne om träning, kost och viktminskningstips. Dessa människor har jobbat med många tjockisar och kan vidarebefordra ett tips eller två.

…och en dietist!

Du behöver inte prata med en dietist om du inte vill. Du kan klara av detta helt själv. Men om du har hälsoproblem som exempelvis diabetes eller högt kolesterol, kanske det inte är någon dum idé att få några tips.

Få lite sömn.

Studier har visat att ett  tidigare sänggående och minst 7 till 8 timmars sömn varje natt ordentligt kan förbättra chanserna att bli smal snabbt.

Frys in resterna när du kan.

Du vet hur man brukar säga att man alltid blir hungrig igen en timme efter att man ätit kinamat? Så är det faktiskt även med mycket annan mat. För att undvika frestelsen, ställ inte in resterna från hämtmaten i kylskåpet där du lätt kan gå och småäta på dem senare. Frys in dem i stället, eller förvara dem i förslutna behållare när det inte går. Tänk också på rester när du lagar mat eller beställer hämtmat. Inga kvarblivna rester är bättre än att ha frestelser i kylen.

Skaffa dig en hobby.

Om du målar, småäter du inte. Så skaffa dig en hobby. Det behöver inte vara någonting snofsigt konstnärligt. Du kan flyga drönare eller fota. Du kanske hamnar i National Geographic. Poängen är, de som har en hobby är mer framgångsrika med viktminskningen än de som inte har någon.

Håll det enkelt.

Som vi nämnde tidigare, om du vill bli smal snabbt behöver det inte betyda att du måste gå på någon invecklad – eller farlig – modediet. Håll det enkelt. Om du konstant är frustrerad över alla “regler” i din diet eller striktheten i din träningsrutin, kommer du att hoppa av. Vilket innebär att du kommer bli tjock. Så håll det enkelt för bästa resultat.

Sammanfattning

Även du kan lära dig att knyta skosnörena utan att flämta efter luft. Även du kan bli smal, och bli smal snabbt. Håll det enkelt, använd ditt sunda förnuft och du kommer genast att vara på god väg. Ta hjälp från proffsen när du behöver det, och, viktigast av allt, bli inte avskräckt av små bakslag!